YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ


Merhaba sevgili takipçilerim bugün ki menümüzde de herkesin çok severek yediği bizim buralarda şipşak adıyla bilinen yeşil mercimek yemeğimiz var. :) Umarım sizler de severek yapar ve yersiniz :)

 Yeşil mercimek çorbasının Kırıkkale'ye ait yöresel bir yemek olduğunu biliyor muydunuz?


Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yarma
50 gr tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, kırmızı pulbiber


Hazırlanışı:



* Nohut, mercimek ve yarmayı akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip basınçlı tencerede haşlayın. Tencereyi ocaktan alın.
* Tereyağını tavada kızdırıp unu kavurun. Çorbanın suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırın. Unlu karışımı tencereye ilave edip karıştırın ve tencereyi ocağın üzerine alın. Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp üzerine kırmızı pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.