Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı börekleri yapmatan sıkıldıysanız sizin için tam bir can kurtarıcı. Ben İçini ise patatesli öneririm. Peynirli biraz kuru, kıymalı ise biraz yağlı gibi geliyor bana patateslisinin ise dışı çıtır içi yumuşak oluyor, hem şekli hem tadı sizi kendine hayran bırakıcak Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler;
- 6 adet taze yufka
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
- 1,5 su bardağı sulu yoğurt
- 1/2 kabartma tozu
- 2 yumurta
- 5-6 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- karabiber, tuz, pul biber
Yapılışı;
- Kuru soğanı ince ince doğrayın, az yağda kavurun. Soğanlar iyice kavrulunca üzerine ezdiğiniz yada rendelediğiniz patatesleri ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Tuz ve baharatları da ekleyip soğumaya bırakın.
- Yumurtayı çırpın, üzerine yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin, sıvı yağ ekleyip karıştırın ve kabartma tozunu ekleyin karıştırıp sosu hazır edin.
- Yufkalarınızı dörde bölün. Kestiğimiz yufkanın her yerine hazırladığımış olduğumuz harcı yayın. Yufkanın geniş tarafı size doğru olsun. En ucundan tutup düzgün bir şekilde çekin. İki kulağından tutup çevirin. Ortasındaki yufkanın ucunu da üste çıkartın ve sizden tarafına patatesli harçtan koyun.
- sizdenden yana olan taraftan başlayıp rulo şeklinde sarın (kenarlarını içe alarak sararsanız daha düzgün olur). Videodaki gibi yapıp yağlanmış tepsiye dizin.
- Bütün yufkalar bitince, üzerine artan harçtan sürün. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...http://ogrenciyemek-tarifleri.blogspot.com/2017/11/midye-borek-patatesli.html
Bir de böyle bakalım.