BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMASI TARİFİ



BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1


Malzemeler: 
500 gr. brüksel lahanası
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet kabak
1 adet havuç
1/2 demet dereotu
1/2 su bardağı misir (haşlanmms)
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardaği zeytinyağ
1 bardak su
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Brüksel  lahanalar kaynar suya daldırılıp 5 dakika haşlanır süzülerek kenara ayrılır. Genişce bir teflon tavada yağ ile küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar kavrulur. İnce halkalar şeklinde doğranmış havuç ve ceviz içi ilave edilerek 5 dakika orta ateşte kavurmaya devam edilir. Kabak, mısır ve brüksel lahanalar eklenerek sıcak su ilavesi yapılır. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Sebzeler yumuşayıp sularını çekene kadar orta ateşte pişirilir. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilerek sicak yada soğuk servis yapılır.