KAYMAÇİNA ÜSKÜP TATLISI TARİFİ




Kaymaçina (Üsküp Tatlısı) Balkan mutfağının sade ve pratik bir tatlısıdır. Gayet pratik olan bu tatlı üç malzemeden yapılır: Süt, şeker ve yumurta. 

Kaymaçina Üsküp tatlısı 



Malzemeler:
5 yumurta
9 çorba kaşığı şeker
1 kg süt
1 yemek kaşığı toz vanilya


DİKKAT!!
Tarifimizdeki en önemli püf noktalar;
1- Toz şekerin yumurtalar ile çırpılırken tamamen eriyene dek çırpılması.
2- Tatlıyı koyacağınız fırın kabı birkaç parmak derinliğinde olmalı..

Tarifi ;
5 yumurta ile 9 çorba kaşığı şeker  şeker iyice eriyene kadar çırpılır daha sonra 1 kg süt kaynatıldıktan sonra ılıklaştırılıp malzemenin içine eklenir küçük yuvarlak borcam tepsiye dökülür daha sonra borcamdan biraz büyük tepsiye su konur ve borcama döktüğünüz malzeme ile birlikte küçük tepsi su dolu tepsinin içine oturtulup önceden ısıtılmış fırına sürülür muhallebi kıvamına gelip üzeri kızarana kadar fırında pişirilir 1 gece buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yenir :)