BURMALI KETE
Malzemeler:
Un (5-6 su bardağı)
3 adet yumurta
1 çay bardağı siVI yağ
l su bardağı süt
1 su bardağı ilık su
1 kibrit kutusu kadar yaşmaya, 1 yemek kasği kuru maya
Tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket margarin
Susam
Yapilişı:
- Maya ilık suda eritilir
- Unun ortasi açılıp süt, su, 2 adet yumurta, sivı yağ, toz şeker, tuz ve maya konularak hamur yoğrulur
- Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulup mayalandırilır.
- Mayalanan hamur 10 eşit parçaya bölünerek tek tek orta kalınlıkta açılır.
- Açilan her hamura oda sicaklığında yumuşatılan margarin veya tereyaği sürülerek üst üste konur
- En üst kata da yağ sürülüp rulo halinde sarılır.
- Rulo haline getirilen hamur naylon poşete konup buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir
- Dinlenen hamur 2 parmak kalınlığında dilimlenir.
- Her dilim bükülerek simit haline getirilir
- Üzerine yumurta sarısı ve susam sürülerek pişirilir.
- Istenirse yağ yerine hamur katlarına tereyağında kavrulmuş tuzlu un sürülebilir