KARNABAHAR KIZARTMASI


Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine hayran bırakan bir yemektir karnabahar kızartması..  eğer cevabınız evet ise işte sizler için harika bir karnabahar kızartması tarifim var :)

Malzemeler:

1 küçük karnabahar
1 adet yumurta ( isteğe göre)
1 su bardağı süt ya da su
1 çay bardağı un (daha da puf olması için unu arttırabilirsiniz)
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Karnabaharı çiçeklerine bölün.
Bir tencereye kaynar su, tuz  karnabaharları hafif yumuşayana kadar (8-10 dakika kadar) haşlayın.
Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın.
Karnabaharları bu karışıma bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
isteğe bağlı olarak Kızarmış karnabaharların üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edebilirsiniz.

Eğer isterseniz karnabahar kızartmanızı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.



Afiyet olsun..