ELMA DİZMESİ TARİFİ


ELMA DİZMESİ

Malzemeler:
3-4 adet yeşil elma
250 gr yağsız kiyma
1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ
1 fincan toz şeker veya pekmez
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Yapılişi:
- Kıymaya tuz konularak iyice yoğrulur.
- Elmalar küçik ise ortadan ikiye bölünüp çekirdekler çıkarılır.
 - Büyük boy ise halka olacak şekilde dilimlenir.
- Kıyma köfte haline getirilerek elma dilimlerinin arasina konulur
- Orta boy tencereye sikica dizilir.
- Yağ, tuz ve su ilave edilerek ateşe konulur.
- Bir taşim kaynayınca elmalarin dağılmamasi için toz şeker veya pekmez ilave ediliR.
- Köfteler pişince ateşten alınır.

NOT:
Aynı malzeme ve yöntemle ayva dizmesi de yapılabilir.
Elma veya ayva dilimleri istenirse kizartilarakta kullanılabilir.