TAVUKLU PİLAV TARİFİ


Tavuklu Pilav Malzemeleri

1,5 su bardağı pirinç
1 tavuk
1 çay kaşığı fıstık ve bahar
1 tane küçük soğan
2 çorba kaşığı yağ
tuz

Tavuklu Pilav Tarifi Hazırlanışı

Tavuğu ayıklayıp, alevli ateşte tütsüleyerek yıkayıp pişiriniz.
Suyunu bir kaba süzünüz.
Tencereye yağ, rendelenmiş soğan ve tavuğun ciğerini koyarak pembeleştiriniz.
Pirinçleri, fıstığı ve tuzu da ilave edip, hepsini bir arada kavurunuz.
Bir ölçü pirince iki ölçü su hesabıyla, bir ölçü tavuk suyu, bir ölçü de su koyunuz.
Orta ateşte pişiriniz.
Göz göz olunca indiriniz.
Bahar serpip karıştırınız.
Kapağını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakınız.
Servis yaparken, pişirdiğiniz tavuğu fırınladıktan sonra üzerine koyunuz ve servis yapınız.