HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ





          HİNDİSTAN CEVİZLİ  TOP KURABİYE


Malzemeler
2 adet yumurta (aklan ayrılmış)
3/4 paket margarin
3.5 su bardağı un
1 su bardağı seker
1/2 paket kabartma tozu

İçi için;
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üstü için
2 yemek kaşığı hindistan cevizi





Hazırlanışı:
Derince bir kaba yumurta sarısı, oda ısısında yumuşamış margarin ve şeker konarak iyice yoğurulur. Un, iki yemek kaşığı hindistan cevizi, kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edilir. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir. Üzerine yumurta akı süralüp hindistan cevizi serpiştirilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180°C'de üzerleri hafifce pembeleşene kadar pişirilir.