Köfte hepimizin en sevdiği yemektir. ancak çoğu zaman onu kızartmak hem tadını ağırlaştırır hemde evde mutfağımızın batmasına neden olur. İşte bu anlarda kurtarıcımız olan şey mangalda veya varsa elektrikli ızgara da köftelerimizi pişirmektir. yağsız olduğu için hem daha hafif hem de daha lezzetli olacaktır. Ben köftelerimde köfte hacı kullanmayı sevmediğim için koymuyorum eğer sizde sevmiyorsanız ancak köftemin tadı tutmuyor köftem güzel olmuyor diyorsanız aşağıdaki tarifimi uygulayarak lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. :) Hazırsanız tarifimize geçelim;
ŞİŞ KÖFTE
Malzemeler:
750 gr. orta yağlıdan daha yağlıca Koyun ve dana koyun ve dana kıyması karışımı
2 dilim bayat ekmek içi
l büyük boy soğan
1 yumurta
2 cay kaşığı kimyon
2 cay kaşığı kırmızıbiber
1-2 yemek kaşığı su
Yeterince tuz
Hazırlanışı
ıslatılan ekmek içlerine iyice suyunu sıkarak katın. Rendelenmiş soğanı yumurta, tuz, karabiber ve kimyonun karıştırıp iyice yoğurun. 10 dakika iyice yoğurduktan sonra iri yumurta büyüklüğünde parçaları bir şişe geçirip elde şekillendirerek iyice şişin çevresine yapıştırın. Mangal ateşiniz hazırsa artık pişirebilirsiniz.