KADINBUDU KÖFTE
Malzemeler
Yarım kilo yağsız kıyma
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet maydanoz
l çay kaşığı köfte bahan
1 çay kaşığı kimyon
l yumurta sarısı
Tuz ve karabiber
Diş için;
2 yumurta
4 yemek kaşığı un
Kızartma için
1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanarak haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta kıymanın yarısı ile küp doğranmış soğanlar yağ ile 5 dakika kavrulur. Kıymanın suyu çekilince ateşten indirilir. Derince bir kasede kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, çiğ kıyama, kıyılmış maydanoz, kimyon, tuz karabiber, köfte baharı ve yumurta sarısı eklenerek iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğunde parçalar kopartilarak oval bir sekil verilir. Kofteler once una daha sonra çırpilmiş yumurtaya batırarak kizgın yağda arkalı önlü kızartlır.