FIRIN MAKARNA (KIYMALI)
Malzemeler:
1 paket 3 numara çubuk makarna
12 bardak su (haşlamak için)
2 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
100 gr rendelenmiş kaşar peynir
200 gr yağsız kıyma
1 adet soğan
3 adet yumurta
2 bardak süt
tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Geniş bir tencereye 12 bardak suyu koyup kaynatın. Tuz ve sıvı yağ ilave edip makarnaları ekleyin. 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. bir yandan da tavada tereyağı eritin.küp doğradığınız soğanları kavurun. Kıyma, tuz, karabiber ekleyin. 10 dakika daha kavurun. Makarnaların yarısını yağlanmış fırın tepsisine koyun. Ve kıymalı karışımı makarnaların üzerine boşaltıp eşit şekilde yayın. Kalan makarnayıda iç harcın üzerine boşaltıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Süt yumurta ve tuzu da bir kasede çıpıp makarnanın her tarafına eşit şekilde yayarak 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen makarnanızı kare şeklinde keserek servis yapın. Afiyet olsun.