MANTARLI TOST TARİFİ


Mantarlı Tost Malzemeleri

250 gram mantar
Çeyrek su bardağı margarin
2 diş sarımsak (dövülmüş)
Tuz, karabiber, muskat
1 çay kaşığı limon suyu
Çeyrek su bardağı krema
4 dilim kızarmış ekmek
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Mantarlı Tost Tarifi Hazırlanışı

Mantarları yıkayıp temizledikten sonra kurulayın.
İkiye bölüp geniş bir tavada hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın.
Sarımsak, tuz, karabiber, muskat, limon suyu ve kremayı karıştırın ve krema kalınlaşıncaya dek pişirin.
Ekmeği yağlanmamış kızartma kâğıdının üzerine yerleştirin.
Mantarları ve kremayı ekmeğin üzerine sürün.
Maydanozla süsleyin.
210° C’de 5-8 dakika arası krema ve mantarlar dolgun gözükünceye kadar pişirin.
Bekletmeden servis yapın.