HÜNKAR PİLAVI TARİFİ



Hünkar Pilavı Tarifi Malzemeleri

1.5 bardak bezelye
40 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz tuz ve karabiber
1 bardak baldo pirinci
250 gr kıyma (orta yağlı)
Biraz kekik
1 avuç rendelenmiş muskat
2 adet adaçayı yaprağı
1 adet soğan
yarım bardak domates püresi
150 gr çemensiz pastırma
1.5 bardak sıcak tavuk suyu

Hep aynı çeşit pilavı yemekten sıkıldıysanız, bu yemek tarifi size ve ailenize göre. Hünkar pilavı yaparak hem et hem de pilav hazırlayarak, değişiklik yapabilirsiniz. Tarif 4 kişiliktir.

Hünkar Pilavı Tarifi Tarifi Hazırlanışı

Biraz tuz eklediğiniz suda bezelyeleri haşlayın.
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağının 1/3'ünü tencerede pişirin.
Soğanı doğrayın ve iyice kırmızılaşana kadar yağda kavurun.
Buna kıymayı ve ufalanmış pastırmayı ilave edin. Tuz ve karabiber de koyun, kavurmaya devam edin.
Kıymanız kavrulduktan sonra tavuk suyu, incelttiğiniz domates püresini, adaçayı yapraklarını, rendelenmiş muskat ve kekiği ekleyin.
Düşük ateşte, pişirin ve suyunu çekince durdurun. Bezelyeleri de ilave edin ve tekrar pişirin.
Pirinci suda iyice yıkayın ve suyunu elinizle süzün.
Kalan diğer tereyağını da tencerede pişirin, üzerine pirinci ekleyin. 3 dakika boyunca kavrulsun.
1.5 bardak tavuk suyunu (et suyu da olur) üzerine ekleyin. Önce yüksek, daha sonra düşük ateş ile pişirin.
Üzerini peçete ile kaplayın ve tencereyi ocaktan alıp, pilav da demlendikten sonra büyük bir servis tabağına koyun.
Yaptığınız pastırmalı ve kıymadan oluşan harcı da pilavın üzerine yayın.
Yemeğiniz , artık servise hazır. Afiyet olsun.