Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Merhabalar Sevgili Dostlar, Bugün size nefis mi nefis, minik mi minik bir kurabiye tarifi vereceğim. Kurabiyeler, ağızda dağılıveren cinsten...
-
NAR EKŞİLİ PIRASA YEMEĞİ Malzemeler: 1 kg pirasa 2 adet orta boy soğan 1/2 limon suyu 1 yemek ka...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
Etli Makarna Malzemeleri Yarım kilo makama 250 gram sığır eti 4 çorba kaşığı tereyağı 3 tane domates 2 tane soğan 1 fincan rendele...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
AMERIKAN SALATASI Malzemeler: 4 orta boy patates (haşlanmış) 2 orta boy havuç (haşlanmis) 1/2 kg konserve beze...
-
Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde...
İzleyiciler
HÜNKAR PİLAVI TARİFİ
Hünkar Pilavı Tarifi Malzemeleri
1.5 bardak bezelye
40 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz tuz ve karabiber
1 bardak baldo pirinci
250 gr kıyma (orta yağlı)
Biraz kekik
1 avuç rendelenmiş muskat
2 adet adaçayı yaprağı
1 adet soğan
yarım bardak domates püresi
150 gr çemensiz pastırma
1.5 bardak sıcak tavuk suyu
Hep aynı çeşit pilavı yemekten sıkıldıysanız, bu yemek tarifi size ve ailenize göre. Hünkar pilavı yaparak hem et hem de pilav hazırlayarak, değişiklik yapabilirsiniz. Tarif 4 kişiliktir.
Hünkar Pilavı Tarifi Tarifi Hazırlanışı
Biraz tuz eklediğiniz suda bezelyeleri haşlayın.
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağının 1/3'ünü tencerede pişirin.
Soğanı doğrayın ve iyice kırmızılaşana kadar yağda kavurun.
Buna kıymayı ve ufalanmış pastırmayı ilave edin. Tuz ve karabiber de koyun, kavurmaya devam edin.
Kıymanız kavrulduktan sonra tavuk suyu, incelttiğiniz domates püresini, adaçayı yapraklarını, rendelenmiş muskat ve kekiği ekleyin.
Düşük ateşte, pişirin ve suyunu çekince durdurun. Bezelyeleri de ilave edin ve tekrar pişirin.
Pirinci suda iyice yıkayın ve suyunu elinizle süzün.
Kalan diğer tereyağını da tencerede pişirin, üzerine pirinci ekleyin. 3 dakika boyunca kavrulsun.
1.5 bardak tavuk suyunu (et suyu da olur) üzerine ekleyin. Önce yüksek, daha sonra düşük ateş ile pişirin.
Üzerini peçete ile kaplayın ve tencereyi ocaktan alıp, pilav da demlendikten sonra büyük bir servis tabağına koyun.
Yaptığınız pastırmalı ve kıymadan oluşan harcı da pilavın üzerine yayın.
Yemeğiniz , artık servise hazır. Afiyet olsun.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı Kavrulmuş çam fıstığı 3 su bardağı su 2 su...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...