Kaşık Helvası Malzemeleri
150 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 bardak su
1,5 bardak süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Kaşık Helvası Tarifi Hazırlanışı
İlk olarak 150 gr margarini eritiyoruz. Daha sonra erittiğimiz margarinin üzerine üzerine sıvı yağı ilave ediyoruz Biraz kızınca unu ekliyoruz kısık ateşte unun rengi dönünceye kadar kavuruyoruz. Ilık bir bardak suyla sütü karıştırıyoruz Karıştırdığımız süt ile suyun içerisinde şekeri ilave edip eriyene kadar karıŞtırıyorz Karıştırma işlemi devam ederken içerisine 1 paket vanilyayı döküyoruz Unumuzu rengi dönünce elde ettiğimiz karışımı içerisine ekliyoruz Hazırlamış olduğumuz şerbeti çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz Daha sonra soğumaya bırakıyoruz Bir kaşık yardımıyla şekil veriyoruz Hem yapılışı açısından kolay olan bu tatlı. Misafirleriniz yada aileniz tarafından tam not alacak