İÇ PİLAV TARİFİ


İç Pilav Malzemeleri

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
Yarım kuzu ciğeri
4 kaşık yağ
2 baş soğan
2 kaşık fıstık
2 kaşık kuşüzümü
Baharat, dereotu, yeteri kadar tuz

İç Pilav Tarifi Hazırlanışı

Bir kap içinde bir kaşık yağla ince kıyılmış soğanı ve küçük kesilmiş ciğeri kavurunuz.
Kabuğu ve çekirdeği çıkarılmış domatesi veya bir kaşık sulu salçayı, dört bardak su ilave ederek ciğere katınız.
Su kaynayınca, tuzlu suda ıslanıp temizlenmiş pirinci salınız.
Üzerine fıstık ve üzüm koyunuz.
Pilav suyunu çekince üzerine yağ dökünüz.
Yarım saat sonra kıyılmış dereotu katıp, karıştırdıktan sonra servis yapınız.