KUSKUS PİLAVI TARİFİ


Kuskus Pilavı Malzemeleri

250 gram kuskus
12 bardak su
1 bardak tavuk veya et suyu
3 kaşık yağ
tuz

Kuskus Pilavı Tarifi Hazırlanışı

12 bardak suyu bir tencereye koyup, tuz atıp suyu kaynatınız.
Su kaynayınca kuskusları içine atıp 5-10 dakika haşlayınız.
Ateşten alıp üzerine soğuk su koyunuz.
5 dakika bekletip suyunu süzünüz.
Tencereye bir bardak et veya tavuk suyu koyup kaynatınız.
Su kaynayınca haşlanan kuskusları içine koyup, tuz atıp, orta hararetli ateşte 10-15 dakika pişiriniz.
Kuskuslar suyu çekip yumuşayınca, 3 kaşık yağı katıp karıştırarak, yağı her tarafa yediriniz.
Servis tabağına boşaltıp, yağı donmadan sıcak olarak servis yapınız.