KAĞIT KEBABI TARİFİ



KAĞIT KEBABI


Malzemeler:
650-700 gr. huşbast koyun eti
4 adet sivri biber
I adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
1 adet iri havuç
2 adet orta boy domates
1 su bardağı bezelye (haşlanmis)
l su bardaği sicak su
2 yemek kaşıği margarin
1 çay kaşığ kekik
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Tencerede yağ ile küp doğranmiş soğanlar kavrulur. Etler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış havuç ve patatesler de eklenerek bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edilir. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırılarak suyu iyice çekilene dek pişirilir. Yağlı kağıtlar 30 cm. boyunda kareler halinde Hale kesilerek tenceredeki etli harç tamamına eşit bir şekilde dağıtılır. İçlerine dilimlenmiş domates, kalın halkalar biçimde doğranmış biber ve bezelyeleri de paylaştırarak paket yaparmış gibi sarılıp her iki kenarı da iyice sıkıştırılıp çevirerek kapatılır. Fırın tepsisine yerleştirilerek üstleri hafifçe su ile ıslatılır.  220°C de paketlerin üstü yanıklaşıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına paket şeklinde alınıp üzeri yırtılarak servis yapılır.