KABAKLI MANTAR DOLMASI
Malzemeler:
6 adet büyük mantar
1 adet iri kabak
2 dal dereotu
3 dis sarimsak
2 dal taze soğan
1/2 su bardaği rende kaşar
1 yemek kaşıği sivI yag
Tuz, harabiber ve pul biber
Hazırlanışı:
Mantarların sapları kopartilarak yıkanır. Hafifce yağlanmiş firin tepsisine sap kısımları yukarı bakacak şekilde dizilir. Diğer tarafta teflon tavaya bir yemek kaşığı yağ konur, rende kabaklar suyunu iyice çekene kadar kavrulur. Çok ince kıyılmış taze soğan ve dereotu ilave edilerek, tuz ve karabiberle tatlandırılarak 2-3 dakika daha kavrularak ateşten alınIr. Tepsideki mantarlarIn içlerine karışım doldurularak üstlerine kaşar rendesi ve pul biber serpilir. Fırında 200°C de 15-20 dakika
üstleri kızarıncaya kadar pişirilir.