MAÇAR GULAȘ TARİFİ


 Gulaş, Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir.

MACAR GULAŞ

Malzemeler:
600 gr. kuşbaşı et (dana veya koyun butu)
1 orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 adet iri boy kırmızı dolmalık biber
2 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber ve kırmızı biber

Hazırlanışı:
Tencerede yağ ile küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar kavrulur. Etler ilave edilerek kavurmaya etler iyice kızarıncaya kadar çevirerek devam edilir. Rende edilmiş domates, ince doğranmış biberler, küp patates, bir bardak et suyu ve salça eklenerek tuz, karabiber ile tatlandırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak etler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir, üzerine pul biber ve
 kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.