ZEYTİNYAĞLİ DOLMA İÇİ
Malzemeler
1.5 su bardaği pirinç
5 adet orta boy soğan
1 su bardaği zeytinyağı
2 yemek kaşiğı kus üzümü
2 adet kup seker
2 yemek kaşiği kuru nane
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşiği tarçın
1 tatlı kaşiği dolma baharı
I cay kaşığı harabiber
1 çay kaşıği kimyon
1 su bardağı su
Tuz
1 yemek kasığı dolmalık fıstık
Hazırlanış
Tencereye zeytinyaği konur. Küp doğranmiş soğanlar ve dolmalık fıstıklar kavrulur. Pirinç ilave edilerek 3 dakilkabdaha kavrulur. Su, tuz ve şeker ilave edilir. Kuş üzümü, nane, kıyılmış dereotu, kimyon, karabiber, dolma bahari ve tarçın da eklenerek pilav iyice karıştıriıır. Suyu çekilince ateşten
indirilir. Dolma içi soğutularak kullanıma hazır hale getirilir.