FASULYE PİLAKİ
Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
(aksamdan islatılmıs)
2 adet iri soğan
1 adet orta boy patates
2 adet domates
1 adet havuç
5-6 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağ
l tatlı kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatılmiş fasulyeler yıkanarak bir tencereye konulur, orta ateşte 2-3 parmak aşacak kadar su ilave edilerek haşlanır. Diğer tarafta piyazlık doğranmiş soğanlar ve ortadan ikiye bölünerek kesilmiş sarmsaklar yağ ile kavrulur. İçine Küp doğranmis havuç ilave edilerek bir süre daha kavrulur. Küp doğranmış patates ve kabukları soyularak çıkarılmiş kup domatesler, tuz, şeker eklenir. İki bardak sıcak su ilavesi yapılarak orta ateste fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Soğutularak kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle servis yapılır.