Evet arkadaşlar yaprak sarması sevenler bura da mı sıcak sıcak daha dumanı üzerinde bir sarmaya ne dersiniz. yapımı her ne kadar zor gibi gözükse de aslında oldukça kolay sadece bizler birazcık gözümüzde büyütmüşüz bu leziz yemeği :) Tabi insan yapana kadar anlamıyor benimde cesaret edip yapmam bir hayli zaman aldı ama iyi kide zoru başarıp denemişim :) sarmayı sevdiğimden midir nedir artık her gün sarasım geliyor neredeyse sizlerde hazırsanız o zaman artık tarifimize geçelim ne dersiniz :)
YAPRAK SARMASI
Malzemeler:
1.5 su bardağı pirinç
5 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet küp şeker
2 yemek kaşığı kuru nane
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlh kasiği dolma baharı
l yemek kaşığı dolmalk fistik
1 cay kaşığı kimyon
Tuz
Hazırlanış
Sarma taze yapraktan yapılacaksa 10 dakika kadar haşlanarak yapraklar yumuşatılır. Salamura yaprak tercih ediliyorsa sicak suya bastirilip tuzunun gitmesini sağlayın. Kuş üzümlerinide bir tencerede sıcak suyun içerisine koyarak şişmesini sağlayın. Yukaridaki malzemeleri kullanarak dolmamızın içini hazırlayınız. (Ben içi çiğ olarak yapıyorum ve yaprakların içine çiğden koyuyorum.) Asma yapraklarının damarlı kismi içe gelecek şekilde dolma içinden
bir kaşik alinarak yaprağin ortasina konur. Iki yandan ice kivirarak rulo şeklinde yuvarlanır. Tencerenin dibi asma yaprağıyla kaplanarak sarmalar kat kat dizilir. Ustüne bir yemek kapağı kapatilarak tabak hizasina kadar sicak su konur. Ağir ateşte pişirilir. Soğutularak arzuya göre limon dilimleriyle servis yapılir.
https://ogrenciyemek-tarifleri.blogspot.com/2018/10/yaprak-sarmasi-tarifi.html