ŞERBET
Malzemeler:2 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşıği kırmızı şeker boyası
1,5-2 su bardağı su
3-4 parça kabuk tarçın
5-6 adet karanfil
3-4 adet kakula
Yapilişi
1- Şeker ve su iyice karıştırılarak kaynatılır
- Şeker boyası, karanfil ve tarçin ilave edilerek koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
- Hazirlanan şerbet tülbentten geçirilir ve sulandırilarak kullanılır
- Sicak veya soğuk servis yapılabilir.
2- Kakula, tarçin ve karanfil temiz bir tülbente konularak bağlanır 2 su bardağı suyla iyice kaynatılır.
-İstenilen miktarda hazırlanan şekerli suya şerbet boyası ilave edilerek kaynatılhr.
- Kaynayan şuruba kakula, tarçin ve karanfil suyu ilave edilir.
- İstenirse kakula, tarçın ve karanfilin konulduğu tülbente şuruba katılır. 1-2 taşım kaynatılır.
NOT:
Serab-i harir olarak da adlandıralan bu serbet loğusalarda. mevlitlerde ve söz kesimlerinde ikram edilir.