PASKALYALI PİLAV TARİFİ


PASKALYALI PİLAV

Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
00 gr badem içi
1.5 su bardağı pirinç
2 kaşik yağ
Kuş üzümü
Yenibahar, tarçin, karabiber
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Tuz

Yapılışi:
- Tavuk haşlanip küçük parçalar halinde didilir.
- Bademlerin kabuklari soyulup yağda kavrulur.
- Pirinç yağda kavrulup tuz, su ve ayıklanmış kuş üzümü konularak pişirilir.
- Pişmeye yakın kavrulmuş badem içi, tavuk eti ve baharatlar ilave edilir.
- Ateşten alınip dinlendirilir.
- Milföy hamuru birer kişilik yapilacaksa hamur biraz uzatılarak her iki uzun kenarından üçer parmak aralıklarla bıçakla çentiklenir
- Orta kısmına boydan boya pilav konularak paskalya çöreği gibi kapatılarak şekillendirilir. üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
- Bütün olarak yapılmak istenirse hamurlar birleştirilerek kenarları çentiklenip pilavın hepsi konularak aynı şekilde kapatılır. yumurta sürülür ve fırında pişirilir.
- Masaya büyük bir servis kabında getirilerek kesilip servis yapılır.