KARNABAHAR ÇORBASI
Malzemeler5 su bardaği su
1/2 kilo karnabahar
l büyük boy soğan
I orta boy havuç
1/2 limon suyu
3 dis sarmsak
1/2 çay bardaği stVI yağ
1 yumurta sarisı
2 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Hazırlanış
Tencereye sivi yağı koyarak küp doğranmiş soğanları pembelesinceye kadar kuvurun. Küçük parçalara ayrılmiş karnabaharları da ekleyerek 10 dakika ateste tutun. Küçük doğranmis
haşlanmış, havuçları da ekleyerek 2-3 dakika daha kariştirın. Daha sonra suzgeçle süzůp pure haline getirip tekrar tencereye aln. Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek 20-25 dakika daha pişirin. Ayn bir kapta yumurta sarısı ile unu kaynamakta olan çorbadan iki uç kaşık alarak birlikte çirpın. Terbiyeyi azar azar ve karışturarak çorbaya katın. Üzerine limon katarak servise hazır hale getirin.