İȘKEMBE CORBASI
Malzemeler6 su bardaği su
1/2 hilo dana işkembesi
1.5 kahve fincani sirhe
7-8 diş sarimsak
2 yemek haşıği margarin
lyemek kaşığı kırmızı biber
2 yumurta saris
2 yemek kasıği un
Tuz
Yapılışı:
Temizlenen işkembe bir tencereye konur, tuz eklenerek su ile kaynatilır. Kaynarken biriken köpükler alınir. Köpükler bitince tencerenin kapağı kapatılır. tskembe iyice yumușayıncaya kadar kaynatmaya devam edilir ve sudan cıkarılarak küçük parçalar halinde doğranir, tekrar tencereye aktarilır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon tencereden alinan bir veya iki kaşık işkembe suyuyla iyice çırpılarak karişturillır. Terbiye tencereye azar azar kanştirılarak eklenir. Corbaya dövülmuş sarımsakla sirke eklenip bir taşım daha kaynatilir, üzerine ayrı bir tavada eritilen margarin ve kırmizı biberle
sos gezdirilerek sicak servis yapilir.