GÜVECTE TAVUK
Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs
6-7 adet sivri biber
$-6 adet orta boy domates
1 yemek kaşıği domates salçası
I yemek kaşıği sivi yağ
1-2 yemek kaşiğı margarir
l baş sarımsak
Baharatlar (karabiber, kimyon, kekik)
Tuz, pul biber
6 adet küçük boy güveç (tek kişilik)
Yapılışı:
- Tavuk eti yıkanip kuşbaşı doğranir.
- Domates salçasi, sivı yağ, baharatlar, pul biber, tuz ve tüm
sarımsakla karıştırılıp bekletilir.
-Yemeklik doğranan sivri biberler ve domatesler karıstırıliup
güveç kaplara doldurulur.
-Uzerine findık büyüklüğünde margarin konularak firında pişirilir
-Pişmeye yakin istenirse üzerine boyuna kesilmiş sivri biber ve kaşar da konulabilir.