FIRINDA PATLICANLI KEBAP TARİFİ

FIRINDA PATLICANLI KEBAP


Malzemeler
500-750 gr orta yağlı kiyma veya satır kıyması
6-7 adet patlican (tohumsuz)
2-3 adet acı yeşil biber
5-6 diş sarımsak
4-5 adet olgun domates
2 yemek kaşığı margarin
Tuz




Yapılışı:
Patlican yıkanip 4 parmak kalınlığında halka şeklinde
kesilip tuzlanır.
Ete tuz konup yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara
ayrılır
Domateslerin kabukları soyulup doğranır.
- Sarımsak soyulup ikiye bölünür.
Biberlerin tohumu temizlenip yemeklik doğranır.
Domates, biber ve sarımsak tuzlanıp karışturılır.
- Yuvarlak bir tepsinin altı iyice yağlanır.
- Tepsinin kenarından başlanarak bir patlican bir et dizilir.
- Tepsinin ortasinda kalan boşluğa domates karışimı konu
- Patlıcanların üzerine margarin sürülür
Domates karışımının üzerine ise birkaç parça m
konularak firinda 200 °C'ın üzerinde pişirilir.
- Pişen kebabın üstü kapatılarak dinlendirilir. (terletilir.)