Malzemeler:
I paket makarna
u bardağı süt
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
yemek kaşığı yağ
1 su bardağı rendelenmiş peynir
Maydanoz
Yapılışı:
-Makarna diri olacak şekilde haşlanir ve süzülür
-Süzme suyundan bir su bardaği ayrılır
- Yumurta, süt ve makarna suyu karıştırılarak iyice çırpılır ve sos hazırlanır
Haşlanan makarnaya yağ, karabiber, rendelenmiş peynir ve
doğranmış maydanoz konularak karıştırilir.
- Yağlanmiş tepsiye makarna yerleştirilir ve üzerine sos
dökülerek firinda pişirilir
-İstenirse pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpilebilir.
-Ayrica makarnanın altına ve üst katına yufka serilip üzerine yumurta sürülerek makarnalı börek elde edilebilir.