DOMATESLİ PİLAV
Malzemeler:2 su bardağı pirinç
2-3 adet olgun domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Et suyu veya tavuk suyu
Yapılışi:
1-Domateslerin kabukları soyulup rendelenir veya ufak ufak doğranır.
- Eriyen yağa ilave edilerek pişirilir.
- Pişen domateslerin üzerine pirincin özelliğine göre ölçüyle su verilerek kaynatılır.
- Kaynayan karişıma tuz katilarak yıkanmış pirinç ilave edilip pişirilir
- İstenirse karabiber veya pul biber de kullanılabilir.
2-Kaynayan ölçülü suya rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilerek pişirilir.
- Pilav suyunu iyice cekince eritilmiş yağ dökülüp ateşten alınır
NOT:
Domates kullanıldiği için su ölçüsü bir çay bardağı kadar
azaltılmalıdır.