DOMATES CORBASI
Malzemeler:
3 adet domates
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
1 kaşık domates salçast
2-3 diş sarımsak
Tuz, nane veya reyhan
6-7 su bardaği su
Yapılışi:
- Un yağda kavrulup salça ilave edilir.
- Bir iki karıştırilip çok ince halkalar halinde kesilmiş domates katılır.
- Soyulmuş sarimsak ve soğuk su ilave edilerek iyice karıştirılır
- Domatesler ezilinceye kadar pişirilir
- lyice pişen karıştm süzgeçten geçirilir
- Süzülen çorbaya tuz, kuru nane veya reyhan katilarak bir iki taşım kaynatılır.
- Et suyu veya tavuk suyu kullanılabilir.
- Taze nane veya reyhan ince kıyılarak konulabilir.
NOT:
Corba kalın kivamda olursa sicak su, sulu kıvamda olursa margarin ve un eşit ölçüde karıştırılarak macun haline getirilir.ve çorbaya konularak hemen karışır Yağ eriyince unda yağ ile beraber dağlır ve çorbaya karışır.