EKSİLİ TAVUK
Malzemeler:
1 adet tavuk
1 yemek kaşıği yağ
2 yemek kaşıği domates salçası
Tuz, pul biber
2 yemek kaşığ! kurutulmuş koruk
Yapilışı:
-Oncelikle koruğun üzerine 2 su bardağı su ilave edilerck bir taşım kaynatılir.
-Tavuk iyice yıkanıp temizlenir.
-Fazla yağları ve derisi aliınip tuzlanır.
-Tavuğa domates salçası sürülür.
-Düdüklü veya normal bir tencerede yağ eritilip tavuk kavrulur
-Kavurma sırasında salçanin yanmamasına özen gösterilir.
-Kavrulan tavuğun üzerine süzülen koruk suyu ve yüzeyi geçmeyecek kadar su ilave edilir.
-Tuz ve pul biber ilave edilip pişirilir.
-Koruk olmadıği durumlarda limon suyu kullanılabilir.
-Servis sirasında tavuk eti didilerek pilav üzerine konur.
-Suyu ise kaselere konularak servis yapilır
NOT:
Tavuk yerine hindi de kullanılabilir.