Malzemeler:
500 gr. bamya
2 adet soğan
2 adet domates
5-6 diş sarımsak
1/2 limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Bamyaların üstündeki sert bölümü koni seklinde kesilerek çıkartılır. Tencerede küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsak yağ ile kavrulur. Kabukları çıkartılarak küp doğranmış domates ilave edilerek 5 dakika pişirilir. İki bardak sıcak su eklenerek tencerede 2-3 dakika suyun fokurdaması beklenir.
Bamyalar kaynayan yemek suyuna atılip üzerine yarim limon suyu, tuz ve karabiber serpilir. Yemek fazla karıştırılmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Limon dilimleriyle servis yapılır.