YOĞURTLU KEBAP
Malzemeler:350 gr. kuşbaşı koyun eti
2 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
1 tatlı kaşıgı salça
1 adet bayatlamış pide
250 gr. yoğurt
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye yağ konur ve etler kavrulur. Küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar ilave edilerek beş dakika daha kavrulur. Rendelenmiş domates, salça tuz ve karabiber eklenerek üzerine bir çay bardağı sıcak su dökülür. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Delikli bir kepçe ile etler süzülerek tencereden çıkarılır. Bir servis tabağına küçük kareler halinde doğranmış pideler konur Üzerine tenceredeki et suyunun yarısı gezdirilerek üstüne yoğurt konur. Etler yoğurdun üstüne ilave edilerek kalan et suyu dökülür. Arzuya göre kıyılmış maydanozla sıcak servis yapılır.