Merhabalar sevgili takipçilerim bugün sizlere Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan benimde oldukça severek yaptığım bir yemek olan fırında güveç tarifini vereceğim umarım beğenir ve afiyet ile yersiniz. :) Evet gelelim tarifimize;
Malzemeler
yarım kilo kuş başı et1 tane büyük patlıcan küp küp doğranmış
3 adet küp küp doğranmış patates
2 adet küçük boy elma dilimi şeklinde doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, kekik ve karabiber
Üzeri İçin:
4 tane küçük domates
2 tane doğranmış sarımsak
1 kase salçalı su
Yapılışı
Tüm malzemeleri pişirmeden önce derin bir kapta güzelce harmanlayın.Sonra malzemelerin Hepsini eşit şekilde küçük güveç kaplarına koyun.
Üzerine de doğranmış sarımsak serpin ve doğradığınız domatesi yuvarlak doğrayıp dizin.
En üstüne de birer parça tereyağı koyun.
Son olarak bu kaplara salçalı su ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında etler yumuşayana kadar 1-1,5 saat pişirin.