Meyve suyunu pek sevmiyorum.Yanlış anlaşılmasın hazır olanları pek sevmem.Anca çok mecbur kalıp canım çok istediğinde içiyorum.İçmeme nedenlerimin en başında doğallıklarından çok fazla şüphe duymam ve midemin çok ama çok fena bir şekilde yanmasına neden olmaları.Yani kısacası meyve suyu içtiysem ben bittim:)hele hele vişne suyu çok fazla rahatsız eder beni.Ama ev yapımı olanlar öyle kolay kolay dokunmaz.Gönül rahatlığıyla içebilirim.Biraz şeker ilavesi yapmamız gerekiyor ama napalım katkı maddelerindense şeker biraz boyun eğiyoruz.Çoğu meyveye özellikle tatlı olanlarda şekere gerek yok ama vişne gibi ekşi meyvelerde ben şeker kullanıyorum.Kayısı,şeftali vişne hepsi harika oluyor.Ben vişne suyuna bayıldığım için bu yaz bol bol yapacak gibi görünüyorum.
Vişne suyu
Malzemeler
Yarım kg vişne
1 su bardağından iki parmak az toz şeker
1 litre su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Vişnelerinizin saplarını koparıp iyice yıkayın.Vişnelerinizi tencereye alın üzerine şekeride ekleyip orta ateşte kaynatın.Renginin daha da ortaya çıkması kırmızlığını vermesi için limon suyunuda ekleyin.Vişneler iyice yumuşayana çatlayana kadar kaynatın.Daha sonra süzüp servis edeceğiniz sürahiye boşaltın.Ve hafif ılındıktan sonra buzdolabınıza koyun.
Not:Vişne suyunuzun şeker miktarını sizin sonradan ayarlamanız tavsiyemdir.O yüzden çok şekerli sevmiyorsanız baştan şekerini az koyup sonradan şeker ilavesi yapabilirsiniz.Baktınız şekeri en baştan çok fazla geldi hafif sulandırabilirsiniz.