İyi bir krep yapmak her şeyden önce el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir karışımı ;) Bu arada unutmadan söylemeliyim ki hamura tuz koymazsanız reçel, çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenler ise içine peynir sarmayı denemelidirler.
malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
yapılışı
önce müziğimizi açıp ellerimizi yıkıyoruz :) daha sonra pişirmek için sıvı yağ Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana dek güzelce çırpın. Yumurtaları kırın ve biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir hamur edin. Teflon tavanıza 1 çay kaşığı kadar az bir miktar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe karışımdan dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek pişirin.
Herkese afiyet olsun:)