DALYAN KÖFTE (Rulo)
Malzemeler:
1 kg, yağsız kıyma
2 adet soğan
2 adet yumurta
5-6 dilim ekmek içi
4-5 dal maydanoz
2 yumurta
2 adet yumurta (katı haşlanmış)
I yemek kaşığı salça
l adet iri patates (haşlanmış)
Tuz, karabiber, kimyon
1 adet iri havuç (haşlanmış)
köfte baharı
Hazırlanışı:
Kıymanın içine rende soğan, ıslatıp ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz yumurta sarısı ve tüm baharatlar konur iyice yoğurulur. Altlı yağlanmış bir fırın tepsisine yoğrulmuş kıyma alınarak l cm. kalınlığında dikdörtgen bir şekil verilir. Ortasına haşlanarak boylamasına dilimlenmiş havuç ve yine uzunlamasına dilimlenmis patates konur. Uçlarına da haşlanmış yumurtalar yerleştirilir. Sonra
kenarları üst üste getirilerek kapatılır. Köfte, kapatılan tarafı alta getirilerek ters çevrilir. Ayrılan yumurta akları iyice çırpılarak köftenin üzerine sürülür. Fırında 220°C'de 20-25 dakika pişirilir. Bir su bardağı ılık suda eritilen salça fırından çıkartılan dalyan köftenin üzerine sürülür. 10 dakika daha
fırında pişirilerek kızarmış patates dilimleriyle servis yapılır.