ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Malzemeler:
500 gr taze fasulye
1-2 adet kirmızı acı biber
3-4 adet domates
4-5 diş sarimsak
1 yemek kaşıği domates salçası
Yarim çay bardağı zeytinyağı

Yapılışi:
- Fasulyeler yıkanip yemeklik doğranır.
- Kimıza biberlerin tohumu çikarılip kibrit çöpù şeklinde doğranir
- Sarimsaklar soyulup ikiye bölünür
- Domateslerin kabuğu soyulup ufak doğranır.
- Bir tencerede yağ isitılip doğranmiş fasulye, biber ve sarımsak konularak pişme kivamina gelinceye kadar kavrulur.
- Domates salçasi, domates ve tuz ilave edilerek biraz daha kavrulur
- Üzerine su katlarak ağzı kapalı pişirilir.
- İstenirse sarımsak yerine kuru soğan kullanılabilir.

NOT:
Zeytinyagh yemeklerde yağ az konulur, gerekirse ilave edilir