BİBER DOLMASI
Malzemeler:
1 kg dolmalik biber
1.5 su bardaği piring
5 adet orta boy soğan
I su bardağiı zeytinyag
1 yemek kasigı dolmallk fistik
2 yemek kaşiği kus üzümu
2 adet kup seker
2 yemek kaşıği kuru nane
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşiği tarçın
l tatli kasiği dolma baharı
1 çay kaşıgi Karabiber
1 çay kaşiği kimyon
1 bardak su (dolma içi için)
Hazırlanışı
Yukarıdaki malzemelerle zeytinyaglı dolma içi tarifindeki gibi iç harç hazırlanır, dolmalık biberler yıkanır. Üst kisimları kapak şeklinde kesilerek çikarılır. Çıkarılan kapaktaki çekirdek bolümleri kesilir, kapaklar bir tarafta bekletilir. Dolma harcı biberlerin içine doldurulur ve kapaklariyla üstleri
örtülerek tüm biberler tencereye dik olarak dizilir. Üzerine biberlerin yansına kadar çikacak şekilde sicak su eklenir. Tencere kapağı kapalı bir biçimde ağir ateşte tutulur. Daha sonra soğutularak arzuya göre limon dilimleriyle servis yapılır.