SEBZE PÜRELİ KÖFTE
Malzemeler
750 gr. koyun-dana karışımı kıyma2 dilim bayat ekmek içi
1 büyük soğan
1-2 cay kaşığı köfte baharı
l yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz ve karabiber
1 çay bardağı süt
Püre,
4 orta boy patates
2-3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
l yumurta
1 çay bardağı süt
Yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
4 adet orta boy patatesi soyup doğradıktan sonra haşlanmaları için ateşe koyun. onlar haşlanırken bir kapta orta yağlı kıymanıza ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içlerini, rendelenmiş soğan ve bir yumurtayı katıpköfte baharı, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra orta boy patates boyundaki köftelere ortasına havuzcuk şekli vererek sıvı yağla yağladığınız fırın tepsisinin içine iki parmak aralıklarla dizin. Fırında 30 dakika pişirin.ayrıca haşlanmış olan patatesi üzerine dizdikten sonra püre haline getirip içine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, margarin veya, tereyağınızı, süt, tuz ve karabiberle ilave edip iyice karıştırın.
Köfteler piştikten sonra içlerine önceden haşlanıp küpler halinde kesilmiş havuç ve bezelye konup uzerine de hazırladığımız püreden koyup hafif bir domates salçası gezdirdikten sonra fırında kızarmaya birakınız. 15-20 dakika sonra servis yapabilirsiniz.