PEYNİR HELVASI TARİFİ


                              PEYNİR HELVASI

Malzemeler:
3 su bardağı un
3 su bardağı toz şeker
500 gr taze peynir (tuzsuz)
Yarım paket margarin veya 1 çay bardağı siVI yağ

Yapılışi:
- Un, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Dinlenmiş ve suyu iyice süzülmüş taze peynir ince dilimler halinde doğranır.
- Dilimlenen peynir isitilmış tavada eritilir
- Eriyen peynirin üzerine toz şeker ilave edilip kariştırilir.
- Daha sonra kavrulmuş un ilave edilerek peynir ve şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Şekeri eriyip peynir tellenince ağzı kapatılır ve 5-6 dakika dinlendirilir
- Sicak servis yapılir
http://ogrenciyemek-tarifleri.blogspot.com/2018/10/peynir-helvasi-tarifi.html