Malzemeler
6-7 adet patlican
1.5 su bardaği piring
5 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşıği dolmalik fistık
2 yemek kaşiği kus üzümü
2 adet küp seker
2 yemek kaşıgi kuru name
1/2 demet dereotu
1 tatlı kasığı tarçin
1 tatlı Kaşıği dolma baharı
l çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 su bardaği su
Tuz
Hazırlanışi
Patlıcanları yıkayın, sap kismindan başıyla birlikte kesin ve bıçak yardımıyla kestiğiniz yerden dikkatle içini oyun içlerini tuzlayarak iyice yıkayın ve bas aşağı dizin (süzulmesi için). Daha sonra
hazırlanan zeytinyağlı dolma içini kaşıkla doldurup tencereye yatık olarak yan yana dizin. Üstlerine ince bir tabak koyup yağını suyunu (diğerlerinde olduğu gibi) koyup pişirin.
http://ogrenciyemek-tarifleri.blogspot.com/2018/10/patlican-dolmasi-tarifi.html