MANTAR SOTE
Malzemeler:
750 gr. mantar
2 adet orta boy soğan
4 adet sivri biber
2 adet hup seker
2 adet domates
3-4 dal dereotu
3 dis sarimsak
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 cay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Mantarlar kuşbaşı doğranır. Tencerede yağ ile piyazlık doğranmış soğanlar ve kıyılmış sarımsaklar kavrulur. Biberler ilave edilerek 2-3 dakika daha kavrulur. Kabukları çıkarılarak küp doğranmış
domatesler, şeker ve tuz eklenir. Domatesler diriliklerini kaybedene kadar pişirilir. Mantarlar, karabiber, kimyon ve kıyılmış dereotunun bir bölümü de katılarak tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte suyu çekilip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Atesten
alınarak üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilir. Soğuk servis yapılır.