NAR EKŞİLİ PIRASA YEMEĞİ
Malzemeler:
1 kg pirasa
2 adet orta boy soğan
1/2 limon suyu
1 yemek kasıği nar éksisi
2 adet havuç
I cay bardaği pirinç
2 adet kup seker
1/2 su bardağı zeytinyağ
1.5 bardak su
Tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanarak yıkanmiş pirasalar enli halkalar şeklinde doğranır. Tencerede yağ ile küp kesilmiş soğanlar kavrulur ince halkalar şeklinde doğranmış havuçlar ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur. Pırasa, limon suyu, nar eksisi, küp seker, tuz ve scak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte 20 dakika pişirilir. Pirinç ayıklanıp yıkanarak tencereye ilave edilir. Sebzeler ve pirinç iyice pisip yumuşayıncaya kadar ateşte tutulur. Soğutularak servis yapılır.https://ogrenciyemek-tarifleri.blogspot.com/2018/10/nar-eksili-pirasa-tarifi.html