BALIK ÇORBASI (Kirlangiç)
Malzemeler:
1 kg, kadar kırlangiç baliği
1 buyük boy soğan
1 adet kereviz
1 orta boy patates
3-4 sap maydanoz
1 defne yapragı
Tuz, karabiber
Terbiyesi için
2 adet yumurta sarisi
1 adet limon
Hazırlanış
Tencereye balık konularak 25-30 dakika haşlanır. Haşlanan balık tencereden alinarak başka bir tabakta ayıklanır ve küçük parçalara ayrilir. Kalan balık suyunun içine soğan, küp doğranmiş
kereviz, patates, kıyılmiş maydanoz, defne yaprağı konularak 30 dakika
sebzelerle haşlanir. Daha sonra balik suyu suzülerek sebzeler robot ya da tel suzgeçten geçirilip pure haline getirilir. Ayıklanmis balıklar, sebze püresi, balık suyunun içine katılır. Bir kasede iki yumurta sarısi ve limon çirpilarak terbiye hazırlanip tuz ve karabiberle çorbaya eklenir. Bir kaynama daha ateste tutulduktan sonra sicak servis yapilir.
Not. Istendiginde kefal, iskorpit, lipsos gibi balık türleriyle de ayni çarba
hazırlanabilir.