ENGİNAR YEMEĞİ
Malzemeler
5 adet irice enginar (temizlenmis)
Yarım limon suyu (enginarın kararmamasi için)
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havu
1 su bardağı bezelye
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 demet dereotu
2 adet kup şeker
1 tatlı kaşiği un
1,5 bardak su
Hazırlanışı
Temizlenen enginarlar kararmamasi için içine yarım limon suyu ve un konulmuş suda bekletilir. Diger tarafta tencereye yağ konup küp soğanlarla kavrulur. Küp doğranmiş havuçlar ve bezelye ilave edilerek bir süre daha kavrulur. Enginarlar, küp doğranmis patates, kıyılmiş dereotu, yarım limon suyu, seker ve tuz eklenir. Beş su bardağı sicak su ilave edilerek sebzeler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra enginarların göbek kısımları yukarı gelecek şekilde servis tabagina yerleştirilir. Ortalarına tenceredeki sebzeli havuçtan konularak servis yapılır.