LAHANA DOLMASI TARİFİ


                     LAHANA DOLMASI


Malzemeler:
1 kg, dolmalık lahana
1.5 su bardağı pirinç
5 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyag
1 yemek kasığı dolmalık fistik
1/2 demet dereotu (zyılms)
2 yemek kaşıği kuş uzumu
2 adet kup şeher
2 yemek kaşiği kuru nane
1 tatli kaşiğı tarçin
1 çay kaşığıi karabiber
I çay kaşıği kimyon
1 bardak su (dolma içi için)
1 tatlh kaşığı dolma bahar

Hazırlanışı:
Lahananın diş yapraklanı atilarak yıkanır.Arka kismindaki kocanı bıçakla
kesilerek çıkartılır. Kesilen kisımdan biçakla oyularak içi koni gibi yapilır Oyulan kisma bir tatlı kaşiği tuz serpilerek lahana büyükce bir tencereye oturtulur ve iki bardak su ilave edilerek kapaği kapalı bir biçimde yumuşayincaya kadar haşlanarak yapraklara ayrilir. Diğer tarafta yukanda verilen malzemeler kullanilarak zeytinyağli dolma içi tarifindeki gibi iç harç hazırlanır. Yapraklarının damar kisimları içe gelecek şekilde harçtan bir kaşık alınarak yaprağin ortasina konur. Her iki yandan içe kıvırarak rulo seklinde yuvarlanır. Tencerenin dibine nane ve maydanoz saplan konularak
sarmalar aralıksiz bir biçimde kat kat dizilir. Üstune bir yemek tabağı kapatılarak tabak hizasına kadar sıcak su konur. Ağır ateşte sarmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğutularak üstleri dilimlenmiş limon ve maydanozla süslenir