AVCI KEBABI TARİFİ




AVCI KEBABI


Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı et
(koyun veya dana)
3 adet soğan
2 adet domates
2 adet havuç
2.5 bardak su
100 gr. bezelye
3 yemek kaşığı yağ
3 adet patates
42 adet defne yaprağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Domates, soğan ve patates iri dilimler halinde doğranır. Tencereye yağ konur ve etler iyice kavrulur. Üstüne dilimlenmiş soğan, domates, havuç, patates ve bezelye eklenir. Tuz, karabiber ile tatlandırılarak defne yaprağı ile iki buçuk su bardağı sıcak su ilavesi yapılır. Orta boy ateşte tüm sebzeler iyice pişinceye kadar pişirilir. Defne yaprakları içinden çıkartılarak sıcak servis yapılır